• private dining

Nieuws

  • Per 13 oktober hebben wij een wijnbar geopend in Wijk bij Duurstede!

    Per 13 oktober hebben wij in de Peperstraat een wijnbar geopend! Hier kun je ...

    Lees meer
  • Per 1 oktober nieuwe naam restaurant

    Vanaf 1 oktober heeft ons restaurant een nieuwe naam gekregen. Aandacht voor ...

    Lees meer
  • Wijnhuis Rosa del Golfo in Puglia

    Voor dit wijnhuis reizen we af naar het zuiden van Italië, helemaal onderin ...

    Lees meer
Meer nieuws

Wijnhuis Josetta Saffirio

Wijnhuis Josetta Saffirio is een familiebedrijf gelegen in de Piemonte. Hun belangrijkste druif is de Nebbiolo, een inheemse druif voor dit gebied en de druif voor de Barolo, waar dit wijnhuis ontzettend trots op is.

Josetta Saffirio is opgezet door Ernesto die zijn dochter Josetta verhalen vertelde over kabouters die hij zag op de binnenplaats van de boerderij. Toen Josetta het wijnhuis overnam heeft ze de etiketten van de wijn gewijd aan deze kaboutertjes. Deze kaboutertjes hielpen bij het maken van de wijn en kregen in ruil voor deze dienst kleine glaasjes wijn die op de stoep werden klaargezet.

Naast de leuke en opvallende etiketten produceert dit wijnhuis wijnen van hoge kwaliteit. Zo hebben ze al meerdere prijzen gewonnen voor hun verschillende Barolo’s. Deze wijnen worden gemaakt onder duurzame en biologische omstandigheden, ze maken geen gebruik van pesticiden en proberen zo min mogelijk energie te gebruiken. Dit heeft er voor gezorgd dat ze officieel zijn gecertificeerd als biologisch wijnhuis.

Mijn persoonlijke favoriet is de Nebbiolo Spumante, een 100% Nebbiolo bubbel. Dat is iets wat je niet vaak ziet. Ook voor het wijnhuis was dit een experiment. Begonnen in 2009 en daarna voortgezet in 2013. De reacties waren positief dus zijn ze verder gaan experimenteren en kwamen ze erachter hoe gepast de Nebbiolo is, niet alleen voor Barolo maar ook voor een hoogstaande bubbel. Doormiddel van studie zijn ze erachter gekomen dat hoewel het in deze tijd vrij onbekend was het vroeger vaker voorkwam. Zo is de eerste gedocumenteerde geschrift hierover uit 1787. Het is een rapport van Thomas Jefferson, de toenmalige president van de VS. Hij schreef over een rode wijn van Nebbiolo die bruiste zoals champagne.

Het wijnhuis gelooft in deze wijn en daarin zijn ze niet de enigen. Samen met wijnmakers uit hetzelfde gebied hebben ze Nebbiolo Noblesse opgericht. Een groep die zich in zet om 100% Nebbiolo spumantes te maken en hier meer over te leren.

De spumante van Josetta Saffirio is gemaakt volgens de Methodo Classico. Dit houd in dat de tweede vergisting op fles gebeurd. Dit is ook hoe champagnes worden gemaakt. Deze spumante heeft de kenmerkende oranje-achtige kleur wat je gewend bent van een Nebbiolo. Daarnaast is deze spumante in de smaak zacht met specerijen en cassis. Een heerlijke wijn bij lichte gerechten of gewoon voor een borrel.

Nieuws

  • Per 13 oktober hebben wij een wijnbar geopend in Wijk bij Duurstede!

    Per 13 oktober hebben wij in de Peperstraat een wijnbar geopend! Hier kun je ...

    Lees meer
  • Per 1 oktober nieuwe naam restaurant

    Vanaf 1 oktober heeft ons restaurant een nieuwe naam gekregen. Aandacht voor ...

    Lees meer
  • Wijnhuis Rosa del Golfo in Puglia

    Voor dit wijnhuis reizen we af naar het zuiden van Italië, helemaal onderin ...

    Lees meer
Meer nieuws
  • Diner

    Er is geen puurdere liefde dan liefde voor eten. Bij Aandacht voor Eten restaurant verwennen we onze gasten met pure....

    Lees meer
  • Lunch

    Kom gezellig lunchen op ons Italiaans terras of bij slecht weer lekker binnen....

    Lees meer
  • "Voor een speciale gelegenheid hier heerlijk gegeten en fantastisch verwend door het personeel. Wij gingen voor het hele pakket"

    MacPherson (via TheFork)
  • "Bij 'Aandacht voor Eten' hebben we een verrassingsmenu gegeten met allemaal kleine hapjes. Was lekker, gevarieerd en met...."

    Han-Utrecht (theFork)
  • "We hebben een hele leuke avond gehad hier. We waren met zes personen (drie stellen) en kregen een ronde...."

    Gertemans (TheFork)